Ingredience
- 1 kachní prso
Na marinádu:
- 5 g sušených hub
- 5 cl červeného vína
- Sůl
- Pár kapek arašídového oleje
- 1 stroužek česneku
Na galetky:
- 2 upečené galetky
- 200 g žampionů
- 15 g másla
- Petržel
- 10 cl bešamelu
- Sůl
- Pepř
Kachní prsa si nakrájíme na nudličky. K masu přidáme rozdrcené sušené houby, arašídový olej, česnek a červené víno a necháme hodinu marinovat.
Na másle orestujeme na plátky nakrájené žampiony, k nimž po chvilce přidáme maso a nadrobno nakrájenou petržel. Jakmile se maso zatáhne, přendáme ho do trouby.
Palačinku potřeme bešamelem a vyskládáme masem. Pečeme v troubě 5 až 7 minut na 200 °C.
Zdroj: Galetky s marinovanou kachnou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2405-galetky-s-marinovanou-kachnou/ [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář