reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Garni arach

2–4 porce

  • 250 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 1 cibule, sušená bazalka, sladká mletá paprika
  • mletý pepř
  • 2 lilky
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 380 g drcených loupaných rajčat

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, orestujeme, ochutíme sušenou bazalkou, mletou paprikou a pepřem, solí, podlijeme vodou a necháme chvilku podusit.

Lilky rozkrojíme podélně napůl, vyřízneme vnitřní dužinu se semínky. Lilek osolíme ze všech stran a smažíme ve větší vrstvě oleje, nejprve stranou vnitřní, pak vnější. Smažené lilky necháme odsát na ubrousku a vložíme do zapékací nádoby. Na lilky navršíme masovou směs, navršíme drcená rajčata, přelijeme i šťávou z rajčat, osolíme, v rozpálené troubě na 200 °C necháme 5 minut zapéct.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=879

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.