reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazovaná směs špekáčků s mrkví

  • 4 dobré špekáčky, pokrájené na kolečka
  • 5 mrkví, očištěných a pokrájených na kolečka
  • 2-3 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • hrst lístků hladkolisté petržele
  • čerstvé pečivo k podávání

Špekáčky a očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka.

V pánvi si nejprve nasucho opečte kolečka špekáčků dozlatova. Až budou špekáčky opečené, vyberte je vařečkou z pánve tak, aby v ní zůstal vypečený tuk a špekáčky odložte stranou.

Do uvolněné pánve s tukem (je-li ho moc, trochu odeberte) přidejte 2 lžíce másla, dejte na něj karotku, a asi 5 minut ji opékejte za občasného promíchání. Zkřehne a pořád bude pěkně křupavá.

Pak přidejte k mrkvi cukr, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl a pepř, a vraťte opečené špekáčky. Ještě pár minut společně opékejte, až šťáva zhoustne a mrkve i špekáčky se budou hezky lesknout.

Hotové jídlo ozdobte lístky petržele.

Takto upravené špekáčky je nejlepší podávat s co nejčerstvějším pečivem, (třeba s domácími houskami, skvěle se s nimi vytírá šťáva z talíře i pánve. Lze podávat i s vařenými brambory.

Zdroj: Karolína Kamberská: Recepty pro celou rodinu od Karolíny; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima, http://www.iprima.cz/recepty-pro-celou-rodinu-od-karoliny?special=773951  [On-line 31.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.