Noky a la Andrea
(4 porce)
4 velké brambory
hladká mouka podle potřeby
1 vejce
sugo pomodoro
16 datlových rajčat (nebo cherry rajčat)
4 plátky italské slaniny (pancetta)
strouhaný parmazán
1 cibule
3 stroužky česneku
olej extra virgin
sůl
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na vál. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.
Slaninu nakrájíme na proužky a osmažíme (bez tuku) do křupava.
V pánvi na oleji orestujeme na hrubo nakrájenou cibulku, přihodíme rajčátka nakrájená na půlky a zalijeme jednou naběračkou rajčatového suga. Necháme pár minut povařit a poté do omáčky zamícháme gnocchi. Dochutíme strouhaným parmazánem, solí a můžeme servírovat s opečenou slaninou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Gnocchi-alla-Andrea/
Poslední tip, trik či komentář