reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gnocchi alla Andrea

Noky a la Andrea

(4 porce)

4 velké brambory

hladká mouka podle potřeby

1 vejce

sugo pomodoro

16 datlových rajčat (nebo cherry rajčat)

4 plátky italské slaniny (pancetta)

strouhaný parmazán

1 cibule

3 stroužky česneku

olej extra virgin

sůl

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na vál. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.

Slaninu nakrájíme na proužky a osmažíme (bez tuku) do křupava.

V pánvi na oleji orestujeme na hrubo nakrájenou cibulku, přihodíme rajčátka nakrájená na půlky a zalijeme jednou naběračkou rajčatového suga. Necháme pár minut povařit a poté do omáčky zamícháme gnocchi. Dochutíme strouhaným parmazánem, solí a můžeme servírovat 
s opečenou slaninou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Gnocchi-alla-Andrea/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.