reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované kedlubny

4 osoby

  • 4 kedlubny (po 200 g)
  • Sůl
  • 1 jarní cibulka
  • 1 balíček holandské omáčky
  • 75 g anglické slaniny
  • petrželka

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Blanšírujeme ve slané vodě asi 2 minuty a necháme důkladně okapat. Cibulku nakrájíme na kolečka.
Troubu předehřejeme na 200 °C. 4 misky na gratinování vymažeme, vložíme na ně po vrstvách plátky kedlubnů a kolečka cibulky. Přelijeme holandskou omáčkou a 30 minut zapékáme do zlatova.
Slaninu nakrájíme na kostičky a bez přidání tuku opečeme na pánvi dokřupava. Petrželku omyjeme a nakrájíme. Smícháme se slaninou a pokrm posypeme. Příprava trvá 25 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.