4 porce
- 100 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 50 g přepuštěného másla
- 100 g mrkve
- 100 g řapíkatého celeru
- 100 g dýně hokaido
- 100 g vařené červené řepy
- 200 ml 33% smetany
- muškátový květ
- snítka tymiánu
- svazek pažitky
- sůl
- 100 g sýru kaškaval
Cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme, opečeme na přepuštěném másle dozlatova, poté přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, ochutíme muškátovým květem, drhnutým tymiánem, najemno nakrájenou pažitkou, osolíme a zjemníme smetanou.
Zeleninovou směs vložíme do máslem vymazaných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v rozehřáté troubě pod grilem na 220 °C dozlatova.
Zdroj: Gratinované zeleninové ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1738-gratinovane-zeleninove-ragu/ [On-line 08.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář