reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované zeleninové ragú

4 porce

  • 100 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g přepuštěného másla
  • 100 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g dýně hokaido
  • 100 g vařené červené řepy
  • 200 ml 33% smetany
  • muškátový květ
  • snítka tymiánu
  • svazek pažitky
  • sůl
  • 100 g sýru kaškaval

Cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme, opečeme na přepuštěném másle dozlatova, poté přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, ochutíme muškátovým květem, drhnutým tymiánem, najemno nakrájenou pažitkou, osolíme a zjemníme smetanou.

Zeleninovou směs vložíme do máslem vymazaných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v rozehřáté troubě pod grilem na 220 °C dozlatova.

Zdroj: Gratinované zeleninové ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1738-gratinovane-zeleninove-ragu/  [On-line 08.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.