4 porce
- 500 g vykostěných kuřecích stehen
- 250 g bílého jogurtu
- slunečnicový olej
- nať jarní cibulky
- rozmarýn
- tymián
- petrželka
- směs koření na grilované kuře
- 4 jarní cibulky
V míse smícháme jogurt s trochou oleje, nadrobno nakrájenou natí jarní cibulky, nasekaným rozmarýnem, tymiánem a petrželkou. Ochutíme kořením na grilované kuře. Do marinády vložíme kuřecí maso a necháme alespoň 2 hodiny proležet.
Jarní cibulky nakrájíme na větší, asi 5cm kusy, a střídavě je s kousky marinovaného masa napichujeme na špíz. Opékáme na grilu z každé strany cca 3−5 minut. Podáváme s dobrým pečivem a zeleninovým salátem.
salátek
- směs listových salátů
- svazek ředkviček
- trochu vody
- slunečnicový olej
- ocet
- moučkový cukr
- sůl
Omyté listové saláty natrháme, ředkvičky nastrouháme a promícháme s dresinkem, který si připravíme vymícháním vody s olejem, octem, cukrem a solí.
Zdroj: Grilovaná kuřecí stehýnka s listovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1444-grilovana-kureci-stehynka-s-listovym-salatem/ [On-line 21.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář