reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná žebírka z Oklahomy

  • vepřová žebírka 1 kg
  • cukr krystal 25 g
  • tmavý cukr 15 g
  • maďarská sladká paprika 15 g
  • uzená sůl, může být i normální 25 g
  • chilli koření 5 g
  • římský kmín 5 g
  • malá cibule, najemno nasekaná 0.5 kusu
  • bílý pepř 5 g
  • čerstvě namletý černý pepř 5 g

Do mixéru dejte oba druhy cukru, papriku, sůl, chilli koření, římský kmín, cibuli, bílý a černý pepř a vše rozmixujte.

Ze zadní strany žebírek odstraňte tenkou blánu a pokud je třeba, odstraňte přebytečný tuk. Celá je obalte v připravené směsi koření. Přikryjte a nechte uležet v lednici minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.

Připravte gril na nepřímé grilování. Žebírka grilujte 5-6 min pod zavřeným 
víkem grilu. Každé dvě hodiny je otočte. Delším pečením při nízké teplotě získají 
plnější chuť a lépe se z nich vypeče tuk.

Žebírka jsou hotová, když jdou od sebe lehce oddělit. Ihned podávejte.

Zdroj: Grilovaná žebírka z Oklahomy; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/grilovana-zebirka-z-oklahomy[On-line 5.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.