Ingredience
Na zeleninu
- 2 papriky
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 100 g oliv taggiasche
- 50 g mladého listového špenátu
- 100 g sýra feta
Na vinaigrette
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 1 snítko tymiánu
- olivový olej
- červený vinný ocet
Nejdříve si nakrájíme a nasolíme lilek, aby se stihl vypotit. Na pánvi opečeme papriku, dáme ji do mísy a přikryjeme fólií, aby se zapařila a dala se sloupnout. Nakrájenou cuketu a lilek zbavený vody ogrilujeme a necháme vychladnout.
Na zálivku vinaigrette smícháme šalotku, česnek, tymián, olivový olej, červený vinný ocet a citronovou šťávu.
Grilovanou zeleninu zalijeme zálivkou, přidáme olivy, nakrájenou fetu a čerstvý špenát.
Zdroj: Grilovaná zelenina; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2681-grilovana-zelenina/ [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář