reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované hovězí žížaly

4 porce:

  • 500 g hovězí roštěnky
  • 4 stroužky česneku
  • l cibule
  • 40 g máku
  • l lžíce oleje
  • sůl
  • 2 lžíce másla

Koření:

  • 8 dílů koriandru
  • 4 díly chilli
  • 4 díly kardamonu
  • 4 díly kmínu
  • 2 díly hřebíčku
  • 2 díly mleté skořice
  • l díl strouhaného muškátového oříšku

Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme ho v připraveném koření. Potom ho pokapeme olejem a necháme alespoň tři hodiny v chladu odležet. Marinované pásky napichujeme na špejle zkrouceně jako žížaly (tak, aby to připomínalo pohyb hada), a za občasného potírání máslem je grilujeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou, jogurtovým či česnekovým dresinkem a libovolným pečivem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.