4 porce:
- 500 g hovězí roštěnky
- 4 stroužky česneku
- l cibule
- 40 g máku
- l lžíce oleje
- sůl
- 2 lžíce másla
Koření:
- 8 dílů koriandru
- 4 díly chilli
- 4 díly kardamonu
- 4 díly kmínu
- 2 díly hřebíčku
- 2 díly mleté skořice
- l díl strouhaného muškátového oříšku
Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme ho v připraveném koření. Potom ho pokapeme olejem a necháme alespoň tři hodiny v chladu odležet. Marinované pásky napichujeme na špejle zkrouceně jako žížaly (tak, aby to připomínalo pohyb hada), a za občasného potírání máslem je grilujeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou, jogurtovým či česnekovým dresinkem a libovolným pečivem.
Poslední tip, trik či komentář