4 porce
- 70 dkg svíčkové
- 15 dkg cuket
- 15 dkg paprikových lusků
- 15 dkg lusků kalifornské papriky
- 1 baklažán
- 15 dkg tmavých žampiónů
- 1 žemle
- 1 dl balzámového octa
- 4 stroužky česneku
- 1 dl olivového oleje
- 1 svazek tymiánu
- 1 svazek rozmarýnu
- 1 svazek petrželové natě
- barevný pepř
- sůl
Nejprve připravíme marinádu na maso z balzámového octa, nadrobno nasekané petrželové natě, rozmarýnu a barevného pepře. Do láku položíme plátky svíčkové a necháme je odležet alespoň jednu hodinu.
Zeleninu nakrájíme na kousky zhruba stejné velikosti. Na malém množství olivového oleje začneme dusit kousky papriky a baklažánu. Houby nakrájíme na plátky a spolu s kousky cukety je přihodíme k ostatní zelenině. Směs ochutíme česnekem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Osolíme, opepříme, důkladně osmahneme a odložíme stranou.
Naložené plátky svíčkové, které mezitím důkladně vsákly všechno koření, začneme opékat na malém množství oleje a na větším plameni. Během pečení maso osolíme a opepříme.
Před podáváním položíme maso na kruton, který jsme připravili ze žemle, a obložíme směsí grilované zeleniny. Nakonec vše zakápneme několika kapkami balzámového octa.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3584
Poslední tip, trik či komentář