reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované plátky svíčkové se směsí grilované zeleniny – doporučujeme podávat s vínem „Merengő”, ročník 2003, ze sklepů dr. Györg

4 porce

  • 70 dkg svíčkové
  • 15 dkg cuket
  • 15 dkg paprikových lusků
  • 15 dkg lusků kalifornské papriky
  • 1 baklažán
  • 15 dkg tmavých žampiónů
  • 1 žemle
  • 1 dl balzámového octa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek rozmarýnu
  • 1 svazek petrželové natě
  • barevný pepř
  • sůl

Nejprve připravíme marinádu na maso z balzámového octa, nadrobno nasekané petrželové natě, rozmarýnu a barevného pepře. Do láku položíme plátky svíčkové a necháme je odležet alespoň jednu hodinu.

Zeleninu nakrájíme na kousky zhruba stejné velikosti. Na malém množství olivového oleje začneme dusit kousky papriky a baklažánu. Houby nakrájíme na plátky a spolu s kousky cukety je přihodíme k ostatní zelenině. Směs ochutíme česnekem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Osolíme, opepříme, důkladně osmahneme a odložíme stranou.

Naložené plátky svíčkové, které mezitím důkladně vsákly všechno koření, začneme opékat na malém množství oleje a na větším plameni. Během pečení maso osolíme a opepříme.

Před podáváním položíme maso na kruton, který jsme připravili ze žemle, a obložíme směsí grilované zeleniny. Nakonec vše zakápneme několika kapkami balzámového octa.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3584

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.