reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované uzené koleno v zázvorově-pivní marinádě s jablkovo-křenovým chutney

4 porce

  • 2 uzená vepřová kolena
  • 0,5 l černého piva
  • 2 citrony
  • 80 g čerstvě strouhaného zázvoru
  • 2 chilli papričky
  • směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželka)
  • 100 g másla

jablkovo-křenové chutney

  • 1 červená cibule
  • 0,5 dl oleje
  • 50 g krupicového cukru
  • 4 jablka
  • 1−2 citrony
  • 100 g strouhaného křenu
  • hrst koriandru

Vepřová kolena uvaříme doměkka, necháme zchladnout, vykostíme a naporcujeme na menší části. Pivo spolu s citronovou šťávou (ze dvou citronů) a kůrou (z jednoho citronu) zredukujeme (svaříme) na cca 2,5 dl. Odstavíme a ještě do horké marinády přidáme zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nasekané bylinky a máslo. Touto marinádou potřeme maso a necháme přes noc odležet. Poté vkládáme na gril a pozvolna grilujeme z obou stran, podáváme s jablkovo-křenovým chutney.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji dosklovata, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka, zastříkneme citronovou šťávou a vmícháme polovinu strouhaného křenu a dusíme doměkka. Vychladíme, vmícháme zbytek strouhaného křenu a nasekaný koriandr. Podáváme k masu.

Zdroj: Grilované uzené koleno v zázvorově-pivní marinádě s jablkovo-křenovým chutney; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1266-grilovane-uzene-koleno-v-zazvorove-pivni-marinade-s-jablkovo-krenovym-chutney/ [On-line 10.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.