reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované vepřové medailonky

6-8 porcí:

  • 700 g vepřové panenky
  • 100 g zelené petrželky
  • 60 g vypeckovaných černých oliv
  • 2 lžíce slitých kaparů
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • l rozdrcený stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků prosciutta nebo na tenké plátky nakrájená uzená slanina
  • trocha oleje

Do mixéru dáme opranou petrželku a rozmixujeme ji najemno. Pak postupně přidáváme olivy, kapary, citron a česnek a mixujeme tak dlouho, dokud není směs hladká (v chladničce vydrží až sedm dní). Touto pastou potřeme okraje medailonků a pokryjeme je proužky prosciutta nebo slaniny tak, aby přikrývaly olivovou pastu. Šunku nebo slaninu zajistíme párátkem. Medailonky po obou stranách potřeme lehce olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme dohněda.
Před podáváním sundáme párátka. Lze grilovat také v troubě. Jako příloha se hodí třeba pečené brambory a čerstvý zeleninový salát.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.