Ingredience
- filety lososa s kůží 5 kusů
- olivový olej 1 dávka
- citron 2 kusy
- malé rané brambory 15 kusů
- sůl 1 špetka
holandská omáčka:
- máslo 200 g
- žloutek 8 kusů
- citronová šťáva 2 lžíce
- vývar 200 ml
- čtvrt čajové lžičky pepře 1 dávka
- sůl 1 špetka
1.Rybí filety omyjeme a osušíme papírovou osuškou. Nasolíme, sůl vetřeme do lososa z obou stran a necháme odležet. Pak potřeme obě strany olejem a grilujeme čtyři minutky po obou stranách. Citron nakrájíme na čtvrtky a po obou stranách grilujeme tři minuty.
2. Brambůrky omyjeme, osušíme a rozpůlíme, gril potřeme olivovým olejem a opékáme osm minut z každé strany, před podáváním osolíme. (Pokud se obáváme, že budou moc tvrdé, můžeme je předvařit.)
3. Všechny ingredience na holandskou omáčku vložíme do thermomixu se šlehací metlou, nastavíme na 70°Cna osm minut a rychlostní stupeň 3.
Zdroj: Grilovaný losos, holandská omáčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-losos-holandska-omacka [On-line 23.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář