- sůl 1 špetka
olivový olej 1 dávka
tymián 3 snítky
pstruh 1 kus
petrželka 3 snítky
Speciální výbava:
„Mašlovačka“ ze svázaných snítek tymiánu
Připravte si:
1 pstruha, dobře očištěného a omytého, snítky petrželky a tymiánu, špetku soli, trochu olivového oleje
Pusťte se do toho:
1. Očistěte a pod proudem studené vody omyjte rybu. Nechte ji odkapat a poté ji osušte papírovou utěrkou.
2. Útroby pstruha naplňte snítkami petrželky a tymiánu. A ještě rybu osolte.
3. Připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte.
4. Pstruha položte na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujte. Během opékání maso otáčejte a potírejte pomocí svázané větvičky tymiánu, kterou namáčejte v oleji.
5. Hotovou rybu dejte na servírovací mísu a teplou podávejte.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/grilovany-pstruh-s-petrzelkou-tymianem
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář