Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g ryby (kapr, okoun nilský, treska),
150 g anglické slaniny,
1 malou cuketu,
červenou a žlutou papriku,
cherry rajčata
1 citron,
4 šalotky,
pepř,
sůl
Salsa:
- avokádo na kostičky,
- 2 lžičky šalotky,
- 1 lžičku drceného česneku,
- 4 rajčata pokrájená nadrobno,
- 1 chilli papričku posekanou nadrobno,
- 1 jarní cibulku posekanou nadrobno,
- 2 lžíce posekaného koriandru,
- šťávu z 1/2 limety,
- 2 lžíce olivového oleje,
- řeřichu na ozdobu
- pepř,
- sůl
Na talíř dáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Na špejle napícháme rybu, šalotku, cuketu, papriku a rajské. Napíchané špízy skládáme na talíř s citronovou šťávou. Z vrchu je osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Špízy vložíme do grilovací pánve nebo na gril stroužky a ogrilujeme z obou stran.
Na salsu smícháme avokádo, šalotku, česnek, papričku, jarní cibulku a koriandr. Nakonec vmícháme limetovou šťávu, olivový olej a rajčátka. Osolíme a opepříme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovany-rybi-spiz-3-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář