Ingredience
- 10 tyček grissini
- 10 plátků šunky serrano
- Hrst rukoly
Na parmezánové košíčky:
- 120 g gorgonzoly
- 120 g creme fresh
- Sůl
- Pepř
- 8 ks loupaných vlašských ořechů
- 150 g parmazánu
Na plech s pečící podložkou nasypeme kolečka strouhaného parmezánu a necháme je rozpéct v mikrovlnce.
Mezitím si připravíme mističky nebo formičky na tvarování košíčků. Vyndáme rozpečené placičky a necháme je lehounce zchladnout, ale ne úplně. Obrátíme si mističky a umístíme na ně placičky, aby pěkně kopírovaly jejich tvar.
Připravíme si krém do košíčků. Nejprve začneme strouhat gorgonzolu. Vsypeme ji do mixeru, přidáme creme fresh, sůl, pepř a rozmixujeme. Z mističek sundáme ztuhlý sýr a dáme do něj směs. Dozdobíme ořechem.
Nakonec si uděláme grissini. Vezmeme pár lístků rukoly a uděláme z nich kytici. Přiložíme ji k tyčce a kolem dokola obalíme šunkou.
Zdroj: Grissini se Serrano šunkou a parmezánové košíčky s gorgonzolovým krémem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1689-grissini-se-serrano-sunkou-a-parmezanove-kosicky-s-gorgonzolovym-kremem/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář