reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grissini se Serrano šunkou a parmezánové košíčky s gorgonzolovým krémem

Ingredience

  • 10 tyček grissini
  • 10 plátků šunky serrano
  • Hrst rukoly

Na parmezánové košíčky:

  • 120 g gorgonzoly
  • 120 g creme fresh
  • Sůl
  • Pepř
  • 8 ks loupaných vlašských ořechů
  • 150 g parmazánu

Na plech s pečící podložkou nasypeme kolečka strouhaného parmezánu a necháme je rozpéct v mikrovlnce.

Mezitím si připravíme mističky nebo formičky na tvarování košíčků. Vyndáme rozpečené placičky a necháme je lehounce zchladnout, ale ne úplně. Obrátíme si mističky a umístíme na ně placičky, aby pěkně kopírovaly jejich tvar.

Připravíme si krém do košíčků. Nejprve začneme strouhat gorgonzolu. Vsypeme ji do mixeru, přidáme creme fresh, sůl, pepř a rozmixujeme. Z mističek sundáme ztuhlý sýr a dáme do něj směs. Dozdobíme ořechem.

Nakonec si uděláme grissini. Vezmeme pár lístků rukoly a uděláme z nich kytici. Přiložíme ji k tyčce a kolem dokola obalíme šunkou.

Zdroj: Grissini se Serrano šunkou a parmezánové košíčky s gorgonzolovým krémem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1689-grissini-se-serrano-sunkou-a-parmezanove-kosicky-s-gorgonzolovym-kremem/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.