reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grog s karamelovou špejlí

Pro 4 osoby

  • 250 g pískového cukru
  • 3 hřebíčky
  • 2 lžíce medu
  • 250 ml vodky
  • plátky citronu a případně karamel na špejli

Pánev necháme zahřát, pak do ní vsypeme pískový cukr, pokapeme nepatrně vodou a za stálého míchání vařečkou ohříváme tak dlouho, až se rozpustí a začne hnědnout.
Do vařícího cukrového roztoku přilijeme opatrně 750 ml vody a karamelový cukr rozvaříme. Přidáme hřebíčky a med a povaříme ještě 2 minuty. Horkou tekutinu nalijeme přes sítko do připravených nahřátých sklenic a dolijeme vodkou. Grog ozdobíme plátky citronu a karamelem na špejli.
Karamelová špejle: na suché pánvi za stálého míchání pomalu rozpustíme krystalový cukr, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní. Pak přilije- me trošku vody. Na alobal dáme špejle a přes ně lijeme lžičkou horký karamel. Necháme ztuhnout a položíme přes sklenici s grogem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.