Nakrájíme nadrobno cibuli, dáme do hrnce, přilijeme trochu oleje a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a rovněž necháme chvíli osmahnout. Poté přidáme oba druhy masa. Opět osmahneme i s kořením. Chvíli necháme maso podusit ve vlastní šťávě, poté přilijeme vodu a dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr zahustíme moukou nebo chlebem. Přizdobíme nakrájenou cibulí.
Karlovarský knedlík
Ingredience:
•250 g starší housky
•2 vejce
•100 g hrubé mouky
•2 dl mléka
•petržel
•sůl
•muškátový květ
•bílý pepř
Postup:
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem. Osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho asi 20 minut povaříme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulas-dvou-barev [On-line 26.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář