reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Guláš dvou barev

  • 500 g hovězího masa
  • 500 g vepřového masa
  • 1 kg cibule  
  • 1 kostka bujonu (Masox)
  • sladká a pálivá paprika
  • bobkový list
  • majoránka
  • černý pepř (celý i mletý)
  • nové koření
  • gulášové koření
  • 3 stroužky česneku
  • na zahuštění buď chléb, nebo polohrubá mouka
  • Nakrájíme nadrobno cibuli, dáme do hrnce, přilijeme trochu oleje a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a rovněž necháme chvíli osmahnout. Poté přidáme oba druhy masa. Opět osmahneme i s kořením. Chvíli necháme maso podusit ve vlastní šťávě, poté přilijeme vodu a dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr zahustíme moukou nebo chlebem. Přizdobíme nakrájenou cibulí.

    Karlovarský knedlík

    Ingredience:

    •250 g starší housky
    •2 vejce
    •100 g hrubé mouky
    •2 dl mléka
    •petržel
    •sůl
    •muškátový květ
    •bílý pepř
    Postup:

    Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem. Osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho asi 20 minut povaříme.

    Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulas-dvou-barev [On-line 26.11.2010]

    You must be logged in to post a comment.


    Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.