reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Guláš z lišek

4 porce

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • olivový olej
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • pár kapek vinného octa
  • 600 g čerstvých lišek/kuřátek (Cantharellus cibarius)
  • hrst směsi petrželky plocholisté a kudrnky
  • 3 lžíce špaldové mouky
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • trochu vody
  • hrst čerstvé majoránky
  • mletý pepř
  • pár kapek tabasca
  • sůl

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky osmahneme dosklovata na oleji, přidáme česnek a kmín, mletou papriku. Papriku opékáme velmi krátce a zastříkneme ji trochou vinného octa – je to kvůli barvě, aby zůstala krásně červená. Do základu přidáme očištěné a pokrájené lišky a opékáme, vložíme nasekanou petrželku.

Mouku smícháme se zakysanou smetanou a trochou vody, vmícháme k houbám a chvíli povaříme. Dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, tabaskem a solí.

Podáváme s chlebem.

Zdroj: Guláš z lišek; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1306-gulas-z-lisek/ [On-line 17.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.