Potřebujeme:
- 300 g hovězího masa z kližky nebo libového ořezu,
- 50 g slaniny,
- 2 brambory,
- 1 cibuli,
- 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla,
- 2 lžičky sladké papriky,
- 1 lžíci rajčatového protlaku,
- 1 litr hovězího vývaru,
- 1 lžíci hladké mouky,
- kmín, majoránku, muškátový oříšek,
- sůl a čerstvě mletý pepř
V hrnci na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a pokrájenou slaninu, okmínujeme. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky a zarestujeme. Poté, co se maso zatáhne ze všech stran, přidáme utřený česnek, trochu mouky, rajský protlak a sladkou papriku. Vše promícháme. Tento základ zalijeme vývarem a v tlakovém hrnci podusíme cca 20 minut. Poté přidáme předem uvařené brambory s kmínem a se solí (brambory lze vařit/dusit i s masem). Dochutíme muškátovým oříškem a majoránkou. Krátce povaříme a podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-gulasova-polevka-7-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář