reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka

Potřebujeme:

  • 300 g hovězího masa z kližky nebo libového ořezu,
  • 50 g slaniny,
  • 2 brambory,
  • 1 cibuli,
  • 4 stroužky česneku,
  • 2 lžíce sádla,
  • 2 lžičky sladké papriky,
  • 1 lžíci rajčatového protlaku,
  • 1 litr hovězího vývaru,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • kmín, majoránku, muškátový oříšek,
  • sůl a čerstvě mletý pepř

V hrnci na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a pokrájenou slaninu, okmínujeme. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky a zarestujeme. Poté, co se maso zatáhne ze všech stran, přidáme utřený česnek, trochu mouky, rajský protlak a sladkou papriku. Vše promícháme. Tento základ zalijeme vývarem a v tlakovém hrnci podusíme cca 20 minut. Poté přidáme předem uvařené brambory s kmínem a se solí (brambory lze vařit/dusit i s masem). Dochutíme muškátovým oříškem a majoránkou. Krátce povaříme a podáváme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-gulasova-polevka-7-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.