reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka z kotrče

4 porce

  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 250 g čerstvých hub (kotrč i jiné)
  • paprika mletá sladká
  • kmín celý i drcený
  • jíška
  • 2 lžíce sádla
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • paprika mletá pálivá
  • 1 lžíce hladké mouky

na dochucení

  • česnek
  • majoránka
  • petrželka
  • sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme kmín, nakrájené houby, orestujeme, zaprášíme paprikou, zarestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.

Na sádle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a celer, zaprášíme paprikou a moukou, orestujeme, za stálého míchání zalijeme vodou a zavaříme. Tuto jíšku vmícháme do polévky, provaříme dvacet minut a dochutíme drceným česnekem, majoránkou a solí. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=808

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.