4 porce
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 250 g čerstvých hub (kotrč i jiné)
- paprika mletá sladká
- kmín celý i drcený
- jíška
- 2 lžíce sádla
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- paprika mletá pálivá
- 1 lžíce hladké mouky
na dochucení
- česnek
- majoránka
- petrželka
- sůl
Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme kmín, nakrájené houby, orestujeme, zaprášíme paprikou, zarestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
Na sádle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a celer, zaprášíme paprikou a moukou, orestujeme, za stálého míchání zalijeme vodou a zavaříme. Tuto jíšku vmícháme do polévky, provaříme dvacet minut a dochutíme drceným česnekem, majoránkou a solí. Podáváme s nasekanou petrželkou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=808
Poslední tip, trik či komentář