- 600 g filetu z halibuta bez kůže
- šupinková mořská sůl
- slunečnicový olej
Filet nakrájíme na velké kostky, osolíme šupinkatou mořskou solí. Na grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a rybu z obou stran opečeme.
Blanšírovaná zelenina
- rybí vývar
- květák
- karotka
- kedlubna
- lahůdková cibulka
- černé olivy
- sůl
Malé růžičky květáku a nakrájenou mrkev krátce povaříme na skus.
Do zredukovaného rybího vývaru vložíme blanšírovaný květák a karotku, přidáme na malé kostičky nakrájeno kedlubnu, černé olivy, osolíme a necháme prohřát.
Na podávání ještě potřebujeme křenovou šlehačku
Servírujeme do hlubokého talíře, kam vložíme zeleninu s trochou vývaru, porci halibuta, lehce osolíme šupinkatou solí, zakápneme olejem a navrch dozdobíme křenovou šlehačkou.
Poslední tip, trik či komentář