reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hamburger s pikantním česnekovým máslem a slaninou

Na Ameriku ve spreji pro 4 osoby potřebujeme:

  • 750 g mletého masa
  • 4 plátky česnekovobylinkového másla, cca silné 1 cm
  •  4 plátky libové anglické slaniny
  • 4 plátky sýru
  • hrubá sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 4 hamburgerové housky
  • 35 g rozpuštěného másla

Vařte jako šéf kniha

 Česnekové máslo

  • 55 g čerstvých nasekaných bylinek (koriandr, petrželka, pažitka, libeček, bazalka, oregano, estragon…)
  • 1 stroužek nejemno nakrájeného česneku
  • 1/2 velmi najemno nasekané chilli papričky
  • 1 špetka čerstvě namletého černého pepře
  • 8 lžic másla (o pokojové teplotě)

Obloha

  • salátové listy
  • tenké plátky grilované červené cibule
  • zralé rajče nakrájené na plátky
  • tenká kolečka papričky jalapenos
  • dijonská hořčice

Na bylinkové máslo dáme do misky všechny suroviny a zpracujeme vařečkou nebo použijeme kuchyňského robota. Zpracované máslo dáme doprostřed mikrotenové fólie a zavineme do válečku. Konce zakroutíme, aby se nerozvinuly. Máslo uložíme do ledničky, kde vydrží až tři měsíce.

Maso rozdělíme na 4 díly a do každého vložíme plátek bylinkového másla. Osolíme, opepříme a maso odložíme na tác přikryté mikrotenovou fólií. Maso zabalíme a dáme do ledničky.

Gril rozpálíme na vysokou teplotu.

Na grilu nejprve orestujeme slaninu, 2-3 minuty z každé strany, dokud nebude dokřupava opečená. Pak ji přendáme na kuchyňskou utěrku, kde se zbaví tuku.

Na gril dáme hamburgery, znovu osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany 5 až 7 minut z každé strany. Propečeme na medium.

Po obrácení můžeme na hamburger dát slaninu a navrch sýr.

Rozkrojené housky potřené rozpuštěným máslem dáme na gril a grilujeme půl až jednu minutu. Sundáme z grilu.

Na spodní půlku položíme list salátu, plátek cibule, rajčete, případně papričku a na to položíme hamburger se slaninou a sýrem. Potřeme hořčicí, popř. tím, co máte rádi, a přiklopíme druhou stranou housky.

Dobrou chuť :) .

 

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.