reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hanácká kapustica

4 osoby:

  • 250 g kysaného zelí
  • 20 g sušených hub
  • 100 g sušených švestek bez pecek
  • 150 g moravské klobásy
  • 100 ml mléka
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 velkou cibuli
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g tuku
  • sladkou mletou papriku
  • 1 bobkový list
  • sůl

Pokrájené kysané zelí zalijte vodou, osolte, přidejte bobkový list a vařte do polo-měkka. Sušené houby a švestky – každé zvlášť – uvařte v co nejmenším množství vody doměkka. Měkké houby a švestky přidejte k zelí i s vodou, v níž jste je vařil/a. Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na tuku, přidejte mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce. Povařte, nakonec přidejte klobásu nakrájenou na tenká kolečka a smetanu. Podle chuti osolte, nechte krátce přejít varem a podávejte.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.