reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hanácké koláče

Ingredience

  • polohrubá mouka 250 g
  • hladká mouka 250 g
  • mléko 250 ml
  • droždí 1 kostka
  • cukr krupice 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • vejce 1 kus
  • žloutek 1 kus
  • olej 2 lžíce
  • rozpuštěné sádlo 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • citronová kůra z 1 citronu 1 dávka
  • švestková povidla 1 kelímek

na náplň:

  • tvaroh 1 kus
  • cukr krupice 3 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • žloutek 1 kus
  • rozinky 100 g
  • vanilkový pudink 1 lžíce

na drobenku:

  • máslo 100 g
  • mletý cukr podle potřeby 1 dávka
  • polohrubá mouka podle potřeby 1 dávka

1. Mléko s cukrem ohřejeme, přidáme droždí, necháme vzejít kvásek.

2. Do misky dáme namíchanou mouku, sůl, vejce, žloutek, citronovou kůru, přidáme kvásek, olej a sádlo. Vyhněteme hustší těsto, necháme vykynout.

3. Mezitím si připravíme náplň a drobenku.

4. Z vykynutého těsta „vyházíme“ lžící asi 13 koláčů, těsto roztáhneme, dáme náplň a zaděláme. Koláče dáme na vymazaný plech, trochu je přimáčkneme, potřeme lžičkou povidel. Celý koláč pomažeme rozmíchaným žloutkem, posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 až 30 minut. Vychladlé koláče můžeme pocukrovat.

Zdroj: Hanácké koláče; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hanacke-kolace [On-line 12.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.