- 500 g srnčí plece,
- 300 g uzeného,
- 2 lžíce sádla,
- 0,5 kg cibule ,
- hrnek sušených hub,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 lžíci másla,
- jalovec, nové koření, tymián,
- sůl, pepř
Knedlík
- 500 g hrubé mouky,
- 5 housek na kostky,
- 3 vejce,
- 1 lžičku soli,
- 1/2 prášku do pečiva,
- hrnek teplého mléka
Na sádle opečeme srnčí plec a vyndáme. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pepř, nové koření, jalovec a tymián. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, zalijeme vroucí vodou, přidáme namočené houby a necháme dusit. Když je maso skoro měkké, přidáme uzené, osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme povařit. Poté maso vyndáme, zahustíme jíškou, provaříme, přecedíme a propasírujeme. Maso vložíme zpět do omáčky. A podáváme s houskovým knedlíkem.
V míse smícháme mouku, vejce, sůl, mléko, prášek do pečiva, kostičky housky, dobře propracujeme a vytvarujeme knedlíky. Vaříme 25 minut.
Poslední tip, trik či komentář