reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbová omáčka se srnčím masem a knedlíkem

  • 500 g srnčí plece,
  • 300 g uzeného,
  • 2 lžíce sádla,
  • 0,5 kg cibule ,
  • hrnek sušených hub,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 1 lžíci másla,
  • jalovec, nové koření, tymián,
  • sůl, pepř

 Knedlík

  •  500 g hrubé mouky,
  • 5 housek na kostky,
  • 3 vejce,
  • 1 lžičku soli,
  • 1/2 prášku do pečiva,
  • hrnek teplého mléka

Na sádle opečeme srnčí plec a vyndáme. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pepř, nové koření, jalovec a tymián. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, zalijeme vroucí vodou, přidáme namočené houby a necháme dusit. Když je maso skoro měkké, přidáme uzené, osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme povařit. Poté maso vyndáme, zahustíme jíškou, provaříme, přecedíme a propasírujeme. Maso vložíme zpět do omáčky. A podáváme s houskovým knedlíkem.

 

V míse smícháme mouku, vejce, sůl, mléko, prášek do pečiva, kostičky housky, dobře propracujeme a vytvarujeme knedlíky. Vaříme 25 minut.

 

 

Zdroj: Houbová omáčka se srnčím masem a knedlíkem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/houbova-omacka-se-srncim-masem-a-knedlikem.html [On-line 9.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.