Potřebujeme:
- 200 g zelených lusků,
- 6 brambor,
- 100 g slaniny,
- hrst čerstvých hub,
- 1 lžíci másla,
- hrst petrželky,
- 1 lžíci hořčice,
- 1 dcl sladké smetany,
- sůl, pepř
Uvařené brambory rozšťoucháme. Přidáme na másle opečené houby, petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Utvoříme porce, které dáme do trouby na 200 °C na 20 minut. Slaninu osmažíme dokřupava, vyndáme a do výpeku přidáme máslo a uvařené zelené lusky. Dochutíme lžící hořčice a zalijeme smetanou, osolíme a opepříme.
Zdroj: Houbové brambory na luskách; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/houbove-brambory-na-luskach.html [On-line 02.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář