4 porce:
- 500 g hlívy ústřičné nebo jiné čerstvé houby
- 1 vejce
- 2 menší cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 120 g strouhanky
- 3 lžíce sádla
Na troše másla opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji stranou. Houby omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle je zprudka opečeme a poté je dusíme ještě 15 až 20 minut. Housky nakrájíme na středně silné plátky, zvlhčíme mlékem a rozmačkáme vidličkou. V míse smícháme podušené houby, housku, osmaženou cibuli, vejce, nastrouhaný česnek, sůl a pepř a vše dochutíme majoránkou. Podle potřeby přidáme strouhanku. Vypracujeme hmotu, ze které tvoříme menší placičky. Obalíme je ve strouhance a na pánvi opečeme dozlatova. Jako příloha je ke karbanátkům vhodná bramborová kaše s bylinkami a kyselé okurky.
Doba přípravy asi 50 minut
1 porce asi 1017k)/242kcal
Poslední tip, trik či komentář