- 10 dkg slaniny
- 6 žemlí
- 5 dkg sádla
- 1 ci¬bule
- 20 dkg čerstvých hub (nejlépe směs)
- 2 vejce
- 2 dl mléka
- sůl, pepř
- zelená petrželka
- na zahuštění hrubá mouka a strouhanka
- sádlo na vymaštění hrnků
Slaninu nakrájíme a rozškvaříme, opečeme na ní dokřupava nakrájené kostičky žemlí. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme očištěné nakrájené houby a podusíme je alespoň dvacet minut. Vejce rozkvedláme s mlékem, solí, pepřem a sekanou petrželkou a vše spojíme, zahustíme moukou a strouhankou. Těstem naplníme hrnky do 2/3 vymaštěné sádlem. Hrnky vložíme do pekáče s teplou vodou, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Pak knedlíky vyklopíme, nakrájíme režnou nití, omastíme a podáváme se zeleninovým salátem.
Poslední tip, trik či komentář