reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kulajda s houbami

 

  • 1/2 kg brambor
  • 1 větší cibule
  • 1/4 kg čer¬stvých hub
  • 1/4 l mléka
  • 1 lžíce hladké mou¬ky
  • špetka cukru
  • sůl, kmín, kopr
  • ocet nebo citrónová šťáva
  • 1 hrnek smetany
  • 4 vejce
  • lžíce octa

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Zvlášť uvaříme očištěné nakrájené houby s cibulí. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme houby s cibulí a vývarem, zahustíme moukou rozmíchanou v mléku. Nakonec přidáme sme¬tanu. Polévku dochutíme octem nebo citróno¬vou šťávou a cukrem. Do hotové polévky vkládáme ztracená vejce a čerstvý kopr.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.