reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbové knedlíky

 

  • 10 dkg slaniny
  • 6 žemlí
  • 5 dkg sádla
  • 1 ci¬bule
  • 20 dkg čerstvých hub (nejlépe směs)
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka
  • na zahuštění hrubá mouka a strouhanka
  • sádlo na vymaštění hrnků

Slaninu nakrájíme a rozškvaříme, opečeme na ní dokřupava nakrájené kostičky žemlí. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme očištěné nakrájené houby a podusíme je alespoň dvacet minut. Vejce rozkvedláme s mlékem, solí, pepřem a sekanou petrželkou a vše spojíme, zahustíme moukou a strouhankou. Těstem naplníme hrnky do 2/3 vymaštěné sádlem. Hrnky vložíme do pekáče s teplou vodou, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Pak knedlíky vyklopíme, nakrájíme režnou nití, omastíme a podáváme se zeleninovým salátem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.