Suroviny:
- sušené houby
- kroupy
- sádlo
- cibule
- česnek
- sůl, pepř
- petrželka
- tymián
- oregano
Sušené houby přes noc namočíme do vody, stejně tak kroupy.
Druhý den přelijeme houby i s vodou do hrnce a přivedeme k varu. Kroupy i s vodou nalijeme do jiného hrnce a také uvaříme do měkka.
Potřebujeme ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujeme nasekanou cibuli a alespoň čtyři najemno nasekané stroužky česneku. Osolíme a necháme zesklovatět.
Uvařené houby přecedíme, kroupy také a smícháme v míse. Pekáč vytřeme troškou sádla a nasypeme do něj směs krup a hub.
Jakmile cibulka zezlátne, přidáme jí do pekáče, ochutíme nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolíme a opepříme. Směs řádně promícháme, uhladíme povrch a dáme do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme 25 minut.
Zdroj: Houbový Kuba; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/vanocni-klasika-podle-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 15.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář