reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houby portobello s česnekem a parmezánem 06.06.2011

  • pepř mletý 1 špetka
    poniové ořechy 40 g
    rozmarýn 1 snítka
    parmezán 30 g
    žampiony portobello 4 kusy
    hrubá sůl 1 špetka
    bazalka 12 kusů
    balzamikový ocet 180 ml
    rukola 100 g
    čtyřhránky chleba focaccia 4 kusy
    česnek 2 stroužky
    olivový olej extra panenský 420 ml
    pepř černý mletý 1 špetka

Připravte si:

4 velké žampiony portobello, každý by měl mít asi 200 g, 2 stroužky česneku, nakrájené na proužky, 30 g sýru parmezánového typu, nakrájeného na tenké hranolky, lístky ze snítky čerstvého rozmarýnu, 40 g piniových oříšků, 140 ml a 40 ml balzamikového octa, špetku hrubé soli, špetku čerstvě namletého černého pepře, 420 ml extra panenského olivového oleje, 12 čerstvých lístků bazalky, na kousky natrhaných

Pusťte se do toho:

1. Odřízněte nohy hub a špičkou ostrého nože udělejte otvory do spodních stran klobouků. Do některých vložte proužky česneku a do jiných sýr, rozmarýn a piniové oříšky.

2. Do misky nalijte 140 ml balzamikového octa, sůl, pepř a pak směs šlehejte, dokud se sůl nerozpustí. Dále přidejte olej, bazalku a znovu šlehejte. Část směsi nalijte na dno pekáče a houby na ně položte klobouky dolů. Zbylou marinádu nalijte na houby lžící. Pekáč zakryjte mikrotenovou fólií a uložte ho na 30 minut až 3 hodiny do lednice.

3. Připravte gril na přímé grilování. Rošt okartáčujte a naolejujte. Vyndejte houby z marinády. Pokud je bazalka v ní povadlá, marinádu přelijte přes cedník. Zašlehejte do ní zbylých 40 ml octa. Houby rozmístěte na rošt klobouky dolů a grilujte je 30 minut, poté je otočte a lžící pokapejte trochou marinády. Grilujte dál 4-6 minut, dokud klobouky nezhnědnou a nejsou naprosto křehké. Každé 2 minuty je posuňte o 45 stupňů, aby se na nich vytvořila efektní mřížka. Pokud klobouky příliš rychle hnědnou, zmírněte žár, anebo je posuňte na chladnější část grilu.

4. Hotové houby přendejte na nízkou mísu a hned podávejte.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/houby-portobello-s-cesnekem-parmezanem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.