Ingredience
- 600 g hovězí svíčkové
- Olivový olej
- 2 lžíce kari pasty
- 500 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- Citronová tráva
- Limetka
- 50 g cherry rajčátek
- 80 g jarní cibulky
- Koriandr
- Bazalka
- Sůl
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a na oleji dozlatova orestujeme. Přidáme kari pastu a kokosové mléko a vše ochutíme rybí omáčkou, citronovou trávou a limetovou šťávou. Dále přidáme nakrájená rajčata a jarní cibulku a krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme koriandr a bazalku.
Rýže
- 300 g jasmínové rýže
- 80 g másla
- 300 ml vody
- Sůl
V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a přisypeme propláchnutou jasmínovou rýži, kterou osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se hladina vody a rýže nevyrovná. Pak hrnec zavřeme, ještě minutu rýži povaříme, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
Zdroj: Hovězí kari a jasmínovou rýží; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2697-hovezi-kari-a-jasminovou-ryzi/ [On-line 11.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář