reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí kari a jasmínovou rýží

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • Olivový olej
  • 2 lžíce kari pasty
  • 500 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • Citronová tráva
  • Limetka
  • 50 g cherry rajčátek
  • 80 g jarní cibulky
  • Koriandr
  • Bazalka
  • Sůl

Hovězí maso nakrájíme na nudličky a na oleji dozlatova orestujeme. Přidáme kari pastu a kokosové mléko a vše ochutíme rybí omáčkou, citronovou trávou a limetovou šťávou. Dále přidáme nakrájená rajčata a jarní cibulku a krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme koriandr a bazalku.

Rýže

  • 300 g jasmínové rýže
  • 80 g másla
  • 300 ml vody
  • Sůl

V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a přisypeme propláchnutou jasmínovou rýži, kterou osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se hladina vody a rýže nevyrovná. Pak hrnec zavřeme, ještě minutu rýži povaříme, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.

Zdroj: Hovězí kari a jasmínovou rýží; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2697-hovezi-kari-a-jasminovou-ryzi/ [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.