reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • sůl
  • mletý a nahrubo drcený černý pepř
  • 4 plátky slaniny
  • 200 g sýra niva (nebo jiného plísňového)
  • 500 ml mléka
  • 3 lžičky sterilovaného zeleného pepře
  • ½ lžičky vegety
  • 3 lžíce oleje

Hovězí maso opláchneme, osušíme a rozkrojíme na čtyři stejné plátky. Každý plátek lehce rozklepneme (stačí pouze rukou) a pak opět zformujeme do původního tvaru. Osolíme a opepříme. Kolem každého steaku obtočíme plátek slaniny a převážeme nití.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mléko vlijeme do hrnku a přivedeme k varu. Nasypeme do něj nastrouhaný sýr a při mírné teplotě za stálého míchání jej necháme rozpustit, až se vytvoří hladká omáčka. Vmícháme do ní 3 lžičky sterilovaného zeleného pepře a dochutíme špetkou mletého pepře a vegety.
Na pánvi rozehřejeme olej a připravené steaky na něm opékáme z každé strany asi 5 minut. Hotové na talířích přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovou oblohou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.