Pro 4 osoby si připravíme:
- 600 g hovězí svíčkové
- sůl
- mletý a nahrubo drcený černý pepř
- 4 plátky slaniny
- 200 g sýra niva (nebo jiného plísňového)
- 500 ml mléka
- 3 lžičky sterilovaného zeleného pepře
- ½ lžičky vegety
- 3 lžíce oleje
Hovězí maso opláchneme, osušíme a rozkrojíme na čtyři stejné plátky. Každý plátek lehce rozklepneme (stačí pouze rukou) a pak opět zformujeme do původního tvaru. Osolíme a opepříme. Kolem každého steaku obtočíme plátek slaniny a převážeme nití.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mléko vlijeme do hrnku a přivedeme k varu. Nasypeme do něj nastrouhaný sýr a při mírné teplotě za stálého míchání jej necháme rozpustit, až se vytvoří hladká omáčka. Vmícháme do ní 3 lžičky sterilovaného zeleného pepře a dochutíme špetkou mletého pepře a vegety.
Na pánvi rozehřejeme olej a připravené steaky na něm opékáme z každé strany asi 5 minut. Hotové na talířích přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovou oblohou.
Poslední tip, trik či komentář