reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak s omáčkou z barevného pepře

2 porce

  • 2 plátky zadního hovězího nebo pravé svíčkové
  • pepř mletý
  • sůl
  • 200 g smetana kysaná/na vaření
  • 2 lžíce barevného pepře
  • 150 ml vývar


Vývar přivedeme do varu a částečně necháme odpařit. Celý propláchnutý  pepř již můžeme dám do vývaru, aby změkl. Přidáme smetanu a za stálého míchání necháme zvolna povařit, až dostaneme krémovou omáčku. Osolíme a opepříme dle chuti, chvíli za stálého míchání povaříme – pozor, aby se omáčka nesrazila.

Pokud budeme dělat steaky na pávičce, nastavíme na varné desce největší plamen a necháme pánvičku rozehřát. Pokud nemáte kvalitní pánvičku, kápneme trochu oleje. Na rozehřátou pánev položíme plátek a z vrchní strany přitlačíme obracečkou. Necháme jednu minutu, poté obrátíme a opět necháme s přitlačením jednu minutu.

Dle výběru propečení můžeme časy prodloužit, maximálně tak na 3 min pro jednu stranu. Vhodná i pro gril.

Nejlépe podáváme s chlebem za Vaší domácí pekárny a kvalitním červeným vínem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.