2 porce
- 2 plátky zadního hovězího nebo pravé svíčkové
- pepř mletý
- sůl
- 200 g smetana kysaná/na vaření
- 2 lžíce barevného pepře
- 150 ml vývar
Vývar přivedeme do varu a částečně necháme odpařit. Celý propláchnutý pepř již můžeme dám do vývaru, aby změkl. Přidáme smetanu a za stálého míchání necháme zvolna povařit, až dostaneme krémovou omáčku. Osolíme a opepříme dle chuti, chvíli za stálého míchání povaříme – pozor, aby se omáčka nesrazila.
Pokud budeme dělat steaky na pávičce, nastavíme na varné desce největší plamen a necháme pánvičku rozehřát. Pokud nemáte kvalitní pánvičku, kápneme trochu oleje. Na rozehřátou pánev položíme plátek a z vrchní strany přitlačíme obracečkou. Necháme jednu minutu, poté obrátíme a opět necháme s přitlačením jednu minutu.
Dle výběru propečení můžeme časy prodloužit, maximálně tak na 3 min pro jednu stranu. Vhodná i pro gril.
Nejlépe podáváme s chlebem za Vaší domácí pekárny a kvalitním červeným vínem.
Poslední tip, trik či komentář