reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak v letní marinádě

4 porce:

  • 4 hovězí kotletky z roštěnce bez kosti, asi 3 cm silné

Marináda:

  • 1/4 hrnku najemno posekané zelené cibulky
  • 1/4 hrnku ginu (destilát z jalovčinek)
  • l lžíce olivového oleje
  • l lžička nastrouhané citrónové kůry

Dále:

  • 1 lžička tříbarevného pepře (červený, bílý, zelený, zrníčka hrubě rozdrtit) nebo černého
  • hrubá sůl podle chuti

Ze steaků odkrojíme všechen tuk a dáme je do uzavíratelné misky. Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou nalijeme na maso, misku uzavřeme a dáme nejlépe přes noc, ale nejméně na hodinu marinovat. Pak marinádu slijeme, steaky necháme okapat, vtlačíme do nich z obou stran rozdrcený pepř a pečeme na rozehřátém grilu asi 10 až 20 minut. Záleží na tom, jak je má kdo rád propečené. Nakonec steaky osolíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí čerstvý chléb a nakládané plněné olivy.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.