4 porce:
- 4 hovězí kotletky z roštěnce bez kosti, asi 3 cm silné
Marináda:
- 1/4 hrnku najemno posekané zelené cibulky
- 1/4 hrnku ginu (destilát z jalovčinek)
- l lžíce olivového oleje
- l lžička nastrouhané citrónové kůry
Dále:
- 1 lžička tříbarevného pepře (červený, bílý, zelený, zrníčka hrubě rozdrtit) nebo černého
- hrubá sůl podle chuti
Ze steaků odkrojíme všechen tuk a dáme je do uzavíratelné misky. Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou nalijeme na maso, misku uzavřeme a dáme nejlépe přes noc, ale nejméně na hodinu marinovat. Pak marinádu slijeme, steaky necháme okapat, vtlačíme do nich z obou stran rozdrcený pepř a pečeme na rozehřátém grilu asi 10 až 20 minut. Záleží na tom, jak je má kdo rád propečené. Nakonec steaky osolíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí čerstvý chléb a nakládané plněné olivy.
Poslední tip, trik či komentář