Suroviny:
- hovězí steak
- zelený pepř
- sůl
na omáčku:
- sójová omáčka
- japonské rýžové víno
- japonský zelený pepř nebo nakládaný zelený pepř
- máslo
Steak z obou stran posypeme zeleným pepřem a solí a dáme péct do rozehřátého grilu. Mezitím si připravíme omáčku: smícháme sójovou omáčku, japonské rýžové víno a zelený pepř v nálevu. Hotovou omáčku dáme na gril k masu a necháme povařit. Potom do ní přidáme kousek másla.
Středně propečený steak vyndáme z grilu a necháme chvíli odležet. Pak maso nakrájíme, nandáme na talíř a polijeme omáčkou.
Zdroj: HOVĚZÍ STEAK YAMATO NA ZELENÉM PEPŘI; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-jednicky-rozpal-to-sefe-ii [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář