reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí závitky s ruccolou plněné parmezánem – k vínu Pinot noir, ročník 2003, ze sklepů Ede Tiffána

4 porce

  • 4 plátky hovězího hřbetu
  • 10 dkg ruccoly
  • 15 dkg parmezánu vcelku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 endívie
  • 15 dkg sušených rajčat
  • 5 dkg černých oliv
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 dl vína Pinot noir
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • sůl
  • barevný pepř

Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme ruccolu, nadrobno nasekaný česnek a několik tenkých plátků parmezánu. Pevne srolujeme a opečeme na malém množství olivového oleje. Během pečení masové závitky zakapeme vínem Pinot noir.

Endívii rozpůlíme a ve vypouklé části vyřízneme. Vložíme na pánev a začneme smažit. Osolíme, přihodíme olivy a nakrájená sušená rajčata. Ochutíme pažitkou. Osmažené endívie vytáhneme a v základě na salát promícháme zbytek ruccoly.

Před podáváním upravíme salát do vyříznuté části endívie a posypeme rozdroleným parmezánem. Maso nakrájíme na plátky a položíme na zeleninu.

Zakapeme olivovým olejem a ozdobíme barevným pepřem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3574

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.