4 porce
- 4 plátky hovězího hřbetu
- 10 dkg ruccoly
- 15 dkg parmezánu vcelku
- 3 stroužky česneku
- 2 endívie
- 15 dkg sušených rajčat
- 5 dkg černých oliv
- 1 dl olivového oleje
- 2 dl vína Pinot noir
- 1 svazek čerstvé pažitky
- sůl
- barevný pepř
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme ruccolu, nadrobno nasekaný česnek a několik tenkých plátků parmezánu. Pevne srolujeme a opečeme na malém množství olivového oleje. Během pečení masové závitky zakapeme vínem Pinot noir.
Endívii rozpůlíme a ve vypouklé části vyřízneme. Vložíme na pánev a začneme smažit. Osolíme, přihodíme olivy a nakrájená sušená rajčata. Ochutíme pažitkou. Osmažené endívie vytáhneme a v základě na salát promícháme zbytek ruccoly.
Před podáváním upravíme salát do vyříznuté části endívie a posypeme rozdroleným parmezánem. Maso nakrájíme na plátky a položíme na zeleninu.
Zakapeme olivovým olejem a ozdobíme barevným pepřem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3574
Poslední tip, trik či komentář