Suroviny:
- hovězí žebro
- smetana
- mléko
- máslo
- sůl
- pažitka
- kořenová zelenina
- cibule, česnek
- divoké koření
- hladká mouka
- ocet
- zastřená vejce
Na pánvi orestujeme půlky cibule, česnek, kořenovou zeleninu, osolíme a přidáme divoké koření.
Do osolené vroucí vody dáme vařit žebro a zeleninu z pánve asi na 1,5 hodiny.
Do kastrolu dáme máslo, mouku, mléko, cukr, sůl, ocet, šlehačku a sekanou pažitku, omáčku provaříme.
Podáváme s rozpůleným zastřeným vejcem.
Zdroj: HOVĚZÍ ŽEBRO S PAŽITKOVOU OMÁČKOU A ZTRACENÉ VEJCE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář