reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachová polévka po bavorsku

 

  • 150 g mrkve
  •  1 větší cibule
  •  200 g brambor
  •  2 stonky řapíkatého celeru
  •  750 g hrachu
  •  2 lžíce oleje
  •  2 hřebíčky
  •  svazek bylinek (tymián, petrželka, bobkový list)
  •  300 g uzeného kolena
  •  7 dl vody
  •  3 dl piva
  • 150 g párků
  •  petrželka

Propraný hrách přes noc namočíme do studené vody. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, uzené koleno, na kostičky nakrájené brambory, bylinky a hřebíček. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrách nezměkne. Pokud uzené koleno není ještě měkké, můžeme je dovařit zvlášť. Po uvaření maso nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky, ze které vyndáme svazek bylinek. Do polévky vsypeme nakrájené párky a krátce je povaříme. Při servírování posypeme petrželkou.

Podáváme s tmavým pečivem.

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.