- 150 g mrkve
- 1 větší cibule
- 200 g brambor
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 750 g hrachu
- 2 lžíce oleje
- 2 hřebíčky
- svazek bylinek (tymián, petrželka, bobkový list)
- 300 g uzeného kolena
- 7 dl vody
- 3 dl piva
- 150 g párků
- petrželka
Propraný hrách přes noc namočíme do studené vody. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, uzené koleno, na kostičky nakrájené brambory, bylinky a hřebíček. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrách nezměkne. Pokud uzené koleno není ještě měkké, můžeme je dovařit zvlášť. Po uvaření maso nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky, ze které vyndáme svazek bylinek. Do polévky vsypeme nakrájené párky a krátce je povaříme. Při servírování posypeme petrželkou.
Podáváme s tmavým pečivem.
Poslední tip, trik či komentář