reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachovka ze žlutého hrachu – Menu Strojírenská závodka (Ganz-Mávag)

4 porce

  • ½ kg žlutého hrachu
  • 5 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • mouka

Žlutý hrách namočíme na 1 hodinu do vody.

Slaninu opékáme tak dlouho, až pustí všechen tuk, a potom na ni nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Až se restovaná cibulka začne lesknout, přimícháme k ní žlutý hrách a zalijeme vše vodou.

Polévku osolíme, opepříme a vaříme ji tak dlouho, dokud nám žlutý hrách nezměkne. Potom si z trošky zakysané smetany a špetičky mouky vyrobíme zahuštění, které do polévky opatrně vmícháme.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3696

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.