4–6 porcí
- 2 hrsti ovesných vloček
- 50 ml olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- čerstvý zázvor o velikosti palce
- čerstvě drcené koření – ½ lžičky římského kmínu, ¼ lžičky fenyklu, ¼ lžičky koriandru
- 2 hrnky čerstvého nebo mraženého hrášku
- 4 malé růžičky brokolice
- voda nebo zeleninový vývar na zalití
- sůl
- pár kapek citronové šťávy nebo jablečného octa
na podávání
- klíčky červené řepy, ředkvičky, řeřichy, naklíčené čočky, munga apod.
Vločky orestujeme nasucho na pánvi a ponecháme stranou.
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájený česnek, cibuli a zázvor, přidáme čerstvě drcené koření, zarestujeme, vsypeme hrášek a růžičky brokolice, zalijeme vývarem nebo vodou až je zelenina zakrytá, přidáme ovesné vločky, osolíme, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme citronovou šťávou nebo pár kapkami octa. Na talíři zdobíme klíčky.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=740
Poslední tip, trik či komentář